CONDITII DE UTILIZARE

Drepturile de autor asupra intregului continut apartin in totalitate S.C. Optovista Medical SRL si nu se pot folosii sau copia fara acordul scris al proprietarului.

Cei care acceseaza acest site web au urmatoarele drepturi:

  • explorarea continutului www.optovista.ro
  • reproducerea, traducerea sau utilizarea informatiilor publicate, numai cu acordul sursei;
  • inserarea in paginile proprii a unor legaturi catre acest site web (atunci când legaturile sunt cuprinse in website-uri comerciale sau publicitare se va asigura deschiderea unei noi ferestre pentru vizualizarea site-ului www.lensa.ro);
  • persoana care isi bazeaza deciziile, actiunile sau inactiunea sa pe informatiile continute in acest website isi asuma raspunderea integrala pentru eventualele pierderi suferite.
  • fotografiile prezentate au caracter informativ si pot contine accesorii ce nu sunt incluse in pachetul standard al produsului.

Ne rezervam dreptul de refuza colaborarea cu clientii ce au un comportament neadecvat sau limbaj necivilizat.

Orice tentativa de acces neautorizat asupra site-ului  www.optovista.ro si orice incercare de frauda va fi raportata autoritatilor. Orice conflict aparut intre S.C. Optovista Medical SRL si clienti se incearca a fi rezolvat  pe cale amiabila prin intelegere intre cele doua parti, iar in cazul in care acest lucru nu este posibil se vor aplica prevederile legale de pe teritoriul Romaniei din acest domeniu iar solutionarea conflictelor este de compententa instantelor autorizate de pe teritoriul Romaniei.

Orice incercare de a accesa datele personale ale altui utilizator, de a modifica continutul site-ului  www.optovista.ro sau de a afecta performantele serverului pe care ruleaza site-ul S.C. Optovista Medical SRL, va fi considerata tentativa de fraudare a sistemelor informatice S.C. Optovista Medical  SRL si aduce cu sine cercetarea penala impotriva aceluia sau acelora care incearca / au incercat acest fapt.

Pentru sesizari va rugam sa raportati eventuala incalcare a dreptului de autor sesizata pe site la adresa office@optovista.ro

Produsele comercializate de www.optovista.ro sunt noi, in ambalajul original al producatorului si in momentul livrarii/predarii sunt insotite de factura fiscala.

Excluderea răspunderii:

Nu ne asumam raspunderea pentru functionarea defectuoasa, virusi, daune cauzate de erori de sistem, urmarea a accesari paginii noastre.

Dacă aveți probleme legate de o comandă, care nu par a putea fi rezolvate prin e-mail sau cu persoana cu care discutați, puteți lua legătura pentru o conciliere internă gratuită cu unul dintre operatorii noștri pe adresa de e-mail office@optovista.ro. Timpul de raspuns pentru sesizari este maxim 24h (in zilele lucratoare).

optovista.ro nu vinde produsele de pe site in SUA .

PRELUCRAREA DATELOR PERSONALE

Prin completarea datelor dvs. în formularul de creare de cont și/sau de Comanda înțelegeți că datele dvs. personale vor fi incluse în baza nostră de date și că vor fi prelucrate în temeiul contractului electronic dintre părți ( Termeni și condiții). Pentru orice detalii ce țin de prelucrarea datelor personale în platforma Lensa.ro va rugăm sa citiți Notificarea de confidențialitate.

AVIZE SI CERTIFICARI

Optovista.ro comercializeaza produse originale, sigilate conform standardelor CE. Produsele sunt certificate international ISO 9001 si avizate in Romania de Ministerul Sanatatii.

Lentilele de contact cu dioptrii sunt dispozitive medicale. Comercializarea dispozitivelor medicale (in magazine specializate sau online) este supusa normelor legale stabilite de Ministerul Sanatatii. Comercializarea acestor produse fara a detine autorizatie de la ministerul sanatatii este strict interzisa. Prevederile legale se aplica atat persoanelor juridice cat si persoanelor fizice.  Deasemeni toate dispozitivele medicale trebuie notificate/avizate la Ministerul Sanatatii.

Lentilele de contact sunt dispozitive medicale din categoriea IIB; solutiile de intretinere si curatare sunt deasemeni in categoria IIB

Urmatoarele legi reglementeaza comertul cu dispositive medicale: legea 176/2000, ordinul minstrului sanatatii nr 253/2010, HG 54/2009.

Va prezentam in continuare cateva articole din legislatia in vigoare. Daca doriti sa studiati toate legile, le gasiti pe situl ministerului sanatatii la capitolul “ dispozitive medicale”.

Unitatea noastra autorizatiile necesare pentru a comercializa lentile de contact.

Atentie: nu cumparati lentile de contact de la agenti economici neautorizati; va riscati sanatatea!

HOTĂRÂRE   Nr. 54 din 29 ianuarie 2009 privind condiţiile introducerii pe piaţă a dispozitivelor medicale

ART. 2

(1) În sensul prezentei hotărâri, termenii şi expresiile de mai jos se definesc după cum urmează:

  1. dispozitiv medical – orice instrument, aparat, echipament, software, material sau alt articol, utilizate separat sau în combinaţie, inclusiv software-ul destinat de către producătorul acestuia a fi utilizat în mod specific pentru diagnosticare şi/sau în scop terapeutic şi necesar funcţionării corespunzătoare a dispozitivului medical, destinat de către producător a fi folosit pentru om în scop de:
  2. c) investigare, înlocuire sau modificare a anatomiei sau a unui proces fiziologic;

1.2. Dispozitive invazive:

Dispozitiv invaziv – dispozitivul care se introduce în întregime sau în parte în interiorul organismului fie printr-un orificiu anatomic, fie prin suprafaţa organismului.

Orificiu anatomic – orice deschidere naturală a organismului, precum şi suprafaţa externă a globului ocular sau orice deschidere artificială permanentă, cum ar fi o stomă.

4.3. Regula 15

Toate dispozitivele destinate specific pentru a fi folosite la dezinfectarea, curăţarea, clătirea sau, după caz, hidratarea lentilelor de contact sunt cuprinse în clasa IIb.

LEGE NR. 176 DIN 18 OCTOMBRIE 2000

ART. 1

(1)     Prezenta lege stabileşte cadrul legal şi instituţional pentru controlul dispozitivelor medicale, dispozitivelor medicale implantabile active, dispozitivelor medicale pentru diagnostic in vitro, puse în funcţiune şi utilizate, denumite în continuare dispozitive medicale, precum şi pentru controlul activităţilor de comercializare, distribuţie şi de prestări de servicii în domeniul dispozitivelor medicale.

ART. 3

(1) Activităţile de comercializare, de distribuţie şi de prestări de servicii în domeniul dispozitivelor medicale se desfăşoară cu respectarea prevederilor prezentei legi şi a normelor metodologice aplicabile, aprobate prin ordin al ministrului sănătăţii.

(2) Activităţile prevăzute la alin. (1) sunt supuse controlului prin avizare. Excepţie de la această cerinţă fac activităţile care se realizează de către însuşi producătorul dispozitivelor medicale ce fac obiectul acestor activităţi.

(3) Avizul prevăzut la alin. (2) se emite de Ministerul Sănătăţii, cu respectarea normelor metodologice aplicabile, în baza evaluării competenţei şi a capabilităţii persoanelor fizice sau juridice, după caz, de a realiza activităţile pentru care solicită avizul.

ART. 4

(2)     (1) Dispozitivele medicale se comercializează, se distribuie, se instalează şi se întreţin, pentru a fi utilizate în conformitate cu scopul propus, numai de către persoanele fizice sau juridice pentru care s-a emis avizul prevăzut la art. 3 alin. (2).

ART. 12

Persoanele fizice şi persoanele juridice care prestează activităţile prevăzute la art. 3 alin. (1) sunt obligate ca, anterior prestării acestor activităţi, să solicite avizul prevăzut la art. 3 alin. (3) şi să facă cunoscută Ministerului Sănătăţii orice modificare adusă condiţiilor care au stat la baza emiterii acestui aviz.

ORDIN   Nr. 253 din 26 martie 2010 privind înregistrarea dispozitivelor medicale

ART. 9

Producătorul, reprezentantul autorizat al producătorului, importatorul sau distribuitorul stabilit în România are obligaţia să notifice Ministerului Sănătăţii punerea în funcţiune pe teritoriul României a următoarelor tipuri de dispozitive medicale:

  1. a) dispozitive medicale din clasele IIa, IIb şi III;
X