fbpx
Blog

Ce este sindromul de ochi uscat ?

Ce este sindromul de ochi uscat?

Sindromul de ochi uscat este cauzat de lipsa de lubrifiere si umezeala pe suprafata ochiului. Rezultatele pot varia de la iritații minore, incapacitatea de a purta lentile de contact și un risc crescut de inflamație corneană și infecții oculare. Semnele și simptomele obișnuite ale ochilor uscați includ uscăciunea persistentă, zgârierea și senzația de arsură. Unii oameni cu ochi uscați pot experimenta sentimentul că ceva este în ochi. În unele cazuri, sindromul de ochi uscat poate provoca aplatizarea ochilor, deoarece uscarea excesivă suprastimulează producția de lacrimi.

Ce cauzează ochii uscați?

Sindromul de ochi uscat este cauzat de glandele lacrimogene care nu produc suficienta umezeala care formeaza lacrimi sau lacrimile au o compozitie chimica care le determina sa se evapore prea repede. Sindromul de ochi uscat poate apărea ca parte a procesului natural de îmbătrânire, ca efect secundar al medicamentelor sau pentru că locuiți într-un climat uscat, praf sau vânt, cu umiditate scăzută. Ochii uscați sunt, de asemenea, asociați cu boli cum ar fi lupusul, artrita reumatoidă, rozacee sau sindromul Sjogren.

Care sunt tratamentele pentru ochi uscați?

Tratamentul pentru sindromul de ochi uscat se concentrează pe ameliorarea simptomelor, inclusiv uscăciunea, zgârierea și arderea. Lacrimile artificiale, care sunt picături pentru ochi lubrifiante, pot fi recomandate pentru a atenua senzația de zgârietură, senzație de zgârietură și senzația de corp străin asociată cu ochiul uscat. Pentru cazuri mai severe de ochi uscați, se recomandă o consultatie amanuntita la un specialist si dupa caz administrarea medicamentelor cu prescripție.