fbpx
Blog

Cum te protejeaza lentilele blue pentru birou

   Munca de birou poate fi una satisfacatoare din prisma confortului pe care aceasta il ofera – mediu calduros, scaun confortabil, sarcini care se pot indeplini cu usurinta prin intermediul tehnologiei.
Insa, chiar si munca de birou nu este un segment pe deplin sigur si fara riscuri. Persoanele care lucreaza la calculator si/sau in fata acestor dispozitive tehnologice sunt predispuse la numeroase afectiuni ale ochilor care, pot cauza un disconfort masiv sau chiar probleme oculare pe termen lung. Insa, lentilele blue concepute special pentru munca de birou le vine in ajutor persoanelor aflate in aceasta situatie. Daca si tu activezi intr-un astfel de domeniu, iata cum te pot proteja aceste lentile astfel incat sa ai mai mult control asupra stilului de viata si asupra sanatatii oculare.

Impactul lucrului la birou asupra ochilor

   Din punct de vedere fizic, ochiul este adaptat sa perceapa doar anumite intensitati de culoare, spectru vizibil fiind aflat intre cel ultraviolet si al razelor infrarosul. De altfel, intensitatea luminoasa care ajunge la retina, transformand obiectele in imagini si oferindu-le o anumita intensitate de culoare, sunt caracterizate de o frecventa, o anumita temperatura si o anumita lungime de unda.
Din acest punct de vedere, se cunoaste ca dispozitivele tehnologice pe care le utilizam zilnic emit o lumina albastra, deseori nesesizabila cu ochiul liber sau vizibila la un unghi divers, lumina care obliga ochiul in permanenta sa-si adapteze perceptia vizuala.
   Aceasta lumina albastra forteaza asadar ochiul ca sa vada clar, lucru care oboseste ochii si care duce la pierderea claritatii, a intensitatii de culoare, pana la aparitia unor dureri oculare, senzatia de ochi rosii, inclusiv dureri de cap. Iar intensitatea acestui impact negativ este resimtita mai intens cu precadere de catre cei care lucreaza in mediile de birou unde tehnologia a devenit indispensabila, ochii devenind prin expunere repetitiva afectati si predispusi unor boli oculare. Se poate observa de altfel in randul celor care lucreaza la birou o tendinta de crestere a unui diagnostic oftalmologic ce se sfarseste cu recomandarilor privind purtarea ochelarilor si/sau a unor lentile cu dioptrie, respectiv a celor cu protectie.

Cum te protejeaza lentilele speciale pentru birou

   Pe premiza ca este mai bine sa previi decat sa tratezi, specialistii au conceput lentilele blue care sunt tratate special cu o pelicula protectoare impotriva luminii albastre. De asemenea, vei gasi si ochelari de vedere sau de soare care detin aceasta pelicula, ce reduce cantitatea de lumina ce patrunde in ochi, reducand in acelasi timp disconfortul cauzat de lumina puternica si/sau cea albastra.
   Asadar, iata care este rolul benefic al acestor lentile si de ce sa apelezi la ele daca si tu petreci mult timp la calculator si/sau lucrezi la birou:

   -Discrete – Spre deosebire de ochelari, lentilele sunt subtiri si discrete, actionand in permanenta fara ca cineva sa poata observa acest lucru si fara ca acest lucru sa-ti afecteze stima de sine (fapt ce se intampla adesea la purtarea ochelarilor);
   -Confortabile – Lentilele blue sunt confectionate din materiale moi si flexibile, sigure pentru sanatatea ochiului;
   -Reduc intensitatea si impactul luminii albastre – Si totodata cu acest lucru se reduce si gradul de oboseala si suprasolicitare al ochilor, transformand munca de birou si utilizarea dispozitivelor uzuale intr-o practica placuta;
   -Sporesc claritatea – Reducand disconfortul si oboseala culorile si detaliile vor fi mai usor de perceput, imbunatatind in acest mod acuratetea vizuala;
Contribuie la relaxarea ochilor – Reduc totodata durerea sau usturimea asociata cu ochii obositi.

   In concluzie, daca si tu lucrezi la birou, nu uita ca o pereche de lentile blue sunt solutia pe termen lung care-ti poate asigura sanatatea ochilor tai, cat si o modalitate prin care te poti bucura de mai mult confort fizic atunci cand esti la lucru. Asadar, nu uita sa intrebi si tu medicul oftalmolog de aceste lentile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *