fbpx
Blog

Elementele de baza ale ochelarilor !

Elementele de bază ale ochelarilor

Ochelarii de vedere sunt mai populari astăzi decât oricând, în ciuda disponibilității lentilelor de contact și a intervențiilor chirurgicale de corectare a vederii.

Stilurile de rame marcate cu nume de designer sunt mereu în căutare. Materialele ramelor de ochelari au evoluat odată cu apariția unor noi materiale plastice și a diferitelor tipuri de metale.

Pentru ochelari de siguranță, vă recomandăm un plastic extra dur, cum ar fi policarbonatul. Dacă suferiți de alergii cutanate, metalele hipoalergenice, cum ar fi titanul sau oțelul inoxidabil, sunt alegeri bune.

Anumite rame sunt realizate cu aliaje metalice foarte flexibile, care reduc posibilitatea ruperii. Balamalele cu dublu-flex sunt, de asemenea, alegeri bune pentru o durabilitate sporită și reprezintă o opțiune excelentă pentru ochelarii pentru copii.

Ochelari de vedere

Ochelarii de vedere au devenit, de asemenea, destul de popular ca accesorii de moda. Mulți oameni își schimba ramele pentru a se potrivi cu garderoba lor. Aspectul, gustul personal și stilul de viață ar trebui luate în considerare atunci când alegeți ochelarii.

Ramele multi-colorate, materialele compozite, emblemele de designer și îmbunătățirile cum ar fi inserțiile de pietre prețioase, sunt frecvent întâlnite în stilurile persoanelor publice.

Ramele pe capsa/surub este un stil care a devenit mai popular în ultimii ani ca un mod subevaluat de a purta ochelari de vedere, fără rame evidente. Acest stil implică în principal atașarea ramelor din plastic sau metal direct pe lentile, inlocuind astfel rama clasica.

Avansuri medicale în materie de lentilele pentru ochelari de vedere

De asemenea, aveți mai multe opțiuni atunci când alegeți lentilele pentru ochelarii. Printre cele mai populare tipuri de lentile si optiuni de lentile prescrise astazi sunt:

Lentilele Aspherice :

Au un profil mai subțire, mai atractiv decât alte lentile. Ei elimină, de asemenea, acel aspect mărit, „bug-eye”, cauzat de unele rețete cu dioptrii mari.

Lentilele cu index mare:

Sunt fabricate din materiale noi care permit lentilelor să fie mai subțiri și mai ușoare decât lentilele obișnuite din plastic.

Lentilele din policarbonat :

Sunt mai subțiri, mai ușoare și de până la 10 ori mai rezistente la impact decât lentilele obișnuite din plastic. Aceste lentile sunt excelente pentru ochelari de protecție, pentru ochelari pentru copii și pentru oricine dorește lentile ușoare și durabile.

Lentilele Photochromic:

Sunt lentile sensibile la soare, care se întunecă repede în condiții luminoase și se întorc repede într-o stare clară în iluminatul obișnuit de interior.

Lentilele polarizate:

Diminuează strălucirea de pe suprafețe plate, reflectorizante (precum apa) și, de asemenea, reduc oboseala ochilor.

Straturile antireflexive sunt printre cele mai populare tratamente pentru lentile. Ele pot îmbunătăți în mod dramatic aspectul și confortul ochelarilor dumneavoastra , reducând la minimum cantitatea de lumină care reflectă suprafața lentilelor, ceea ce are, de asemenea, avantajul suplimentar de reducere a strălucirii și, prin urmare, reduce oboseala ochilor.

Alte tratamente ale lentilelor includ tratamente cu raze ultraviolete, rezistente la zgârieturi și oglinzi.

Ochelari de vedere pentru Presbiopie

Presbiopia este o pierdere legată de vârstă de capacitatea de focalizare la vederea de aproape, care face ca citirea și alte sarcini apropiate să fie mai dificile după vârsta de 35-40 de ani.

Acest lucru înseamnă că obișnuitele tipuri de lentile de ochelari pe care probabil ați fost obișnuiți să le purtați, cunoscute sub numele de lentile monofocale, nu vor mai funcționa bine pentru dvs.Acum veti avea nevoie de lentile mai performante, care sa inglobeze tot ceea ce aveti nevoie, sau sa purtati 2 sau chiar 3 perechi de ochelari.

Lentilele multifocale pentru ochelari de vedere disponibile pentru corectarea presbiopiei includ:

Lentile Bifocale

Lentile cu două dioptrii – una pentru distanță și una pentru aproape – separate printr-o linie vizibilă.

Lentile Degresive

Sunt lentile cu o progresie a dioptriei, potrivite pentru lucrul la birou si in suprefete mici, de pana la 4 metri.

Lentile progresive.

Aceste lentile au multe avantaje față de bifocali și degresive, deoarece permit purtătorului să se concentreze la diferite distanțe, nu doar la două sau trei. Deoarece nu au linii, lentile progresive permit o tranziție lină și confortabilă de la o distanță la alta.